Online marketing automatiseren met deze 5 tools
24 juli 2020 
5 min. leestijd

Online marketing automatiseren met deze 5 tools

Online marketing automatiseren vind ik ontzettend belangrijk. Door automatisering krijg je een stuk meer vrijheid, zakelijk en privé. Ik wil namelijk niet elke dag handmatig een social media post moeten maken of een e-mail versturen naar mijn mailinglijst. Automatisering is key!

In deze blog laat ik je een vijftal tools zien die ik op dagelijks basis gebruik om mijn online marketing te automatiseren. Ik betaal voor bijna al deze tools, maar door zulke investeringen te doen krijg je veel meer vrijheid in uren.

Klik hier meteen door naar de tools:
Mailblue
Zapier
Demio
Hootsuite
Paytium

Mailblue

Mailblue is ideaal als je e-mail marketing in wilt zetten. Mailblue is Nederlandse partner van Active Campaign. Binnen Mailblue kun je segmenteren, automatiseren en personaliseren op persoonlijk niveau. Je kunt namelijk zoveel meer dan alleen maar een e-mail sturen. Met automatiseringen (funnels) kun je de betrokkenheid van je contacten meten op je e-mails en je website. Aan de hand daarvan weet je precies wanneer het interessant is om een lead op te volgen. Daarnaast kun je de contactprofielen verder verrijken met specifieke informatie zodat je gerichte e-mails kunt sturen die relevant zijn voor dit contact.

Online marketing automatiseren met deze 5 tools

Een aantal voorbeelden van de mogelijkheden van Mailblue:

– Een websitebezoeker komt op je verkooppagina en leest hem aandachtig door. Hij gaat alleen niet over tot betaling. Door Mailblue kun je deze persoon automatisch (als hij op je mailinglijst staat) een e-mail sturen met een kortingscode of wat extra informatie delen, zodat hij toch het product koopt.

– Mailblue kan bijhouden hoe vaak iemand op je website komt, wat de interactie is met jouw mails en welke producten/diensten hij interessant vindt van jou. Mailblue kan daardoor een ‘leadscore’ bijhouden (hoe warm is je lead om op te volgen). Hierdoor weet je precies wanneer het interessant is om deze lead op te bellen en binnen te halen als klant.

– Als een contact meerdere keren hetzelfde product bekijkt op je website, dan weet je dat dit contact erg geïnteresseerd is in dit product. Binnen Mailblue kun je deze interesse dan toevoegen aan het contact. Hierdoor weet je precies wanneer je het contact moet mailen/bellen aan de hand van automatisch toegevoegde interesses.

Zapier

Wil jij jouw online marketing automatiseren? Dan mag Zapier echt niet ontbreken! Met Zapier kun je namelijk talloze tools/apps aan elkaar koppelen en kun je processen automatiseren in je bedrijf.

Los van online marketing kun je ook veel andere processen automatiseren. Er zijn al meer dan 2000 apps geïntegreerd met Zapier. Hierdoor kun je de workflow van bepaalde systemen overlaten aan Zapier.

Bekijk hier de mogelijkheden van Zapier >>>

Demio

Een webinar (live presentaties/online trainingen) is iets wat ik gebruik om nieuwe klanten aan te trekken. Zo’n presentatie neem ik op en wordt geautomatiseerd uitgezonden via Demio. Wil jij jouw online marketing automatiseren of nieuwe leads genereren? Dan is het geven van webinars echt ideaal. Ik hoef zelf alleen maar achter de chat te zitten om vragen van mensen te beantwoorden en mijn webinar speelt zich automatisch af.

Voor de mensen die mijn webinar volgen lijkt het alsof het live is ?.

Online marketing automatiseren met deze 5 tools

Via Demio kun je overigens ook gebruik maken van een live webinar en een serie webinars. Met een live webinar zit je dus ook echt voor de webcam/je scherm te praten en geef je echt live een presentatie. Ook kunnen mensen zich aanmelden voor een serie webinars. Dit is handig als je bijvoorbeeld een training geeft die uit een aantal afleveringen bestaat of een workshop die een aantal video’s bevat.

Hootsuite

Ik gebruik Hootsuite om mijn social media berichten in te plannen. Het voordeel aan Hootsuite is dat je met de gratis versie 30 berichten tegelijk kan inplannen voor maximaal 3 profielen. Dit is dus ideaal om mee te experimenteren mocht je nog niet zo actief zijn op social media.

Je kan in het dashboard van Hootsuite precies zien hoe je feed eruit ziet op social media, welke berichten er zijn geplaatst, wie en hoe vaak erop gereageerd is en welke berichten er nog aankomen voor je social media profielen. Je kunt zelfs reageren op reacties op je social media berichten vanuit het dashboard van Hootsuite!

Nieuwsgierig? Probeer het zelf en ga de gratis versie van Hootsuite uitproberen!

Paytium

Paytium is de ideale oplossing om iDeal-betalingen te accepteren in je WordPress website. Het mooie aan Paytium is dat je verschillende betaalformulieren kunt maken die gekoppeld zijn aan iDeal. Daarnaast worden er ook standaard e-mails verstuurd met facturen en is er een mogelijkheid voor automatische incasso’s (wederkerende inkomsten). Zo kun je dus een kleine webshop toevoegen aan je website zonder dat er overbodige codes op je website staan met functies die je niet gebruikt. Hierdoor blijft je website snel.

Na een betaling wordt via de mail automatisch de factuur verzonden. Paytium incasseert ook automatisch (inclusief facturatie richting je klant) bij automatische incasso. Door dit te koppelen aan Zapier heb je geen omkijken meer naar het versturen van facturen, het incasseren van abonnemenen, zorgen dat de betaling op tijd binnen is, het toevoegen van leden aan je ledensite en je mailinglijst.

Ik ben wel benieuwd of jij al tools/apps gebruikt om je online marketing mee te automatiseren. Ik wil je adviseren om hier echt eens naar te kijken! Je kunt natuurlijk altijd contact met mij opnemen als je nog vragen hebt over het automatiseren van je online marketing activiteiten.

Over de schrijver
Als oprichter van Ten Wolde Marketing en online marketing specialist help ik Achterhoekse bedrijven groeien door het behalen van meer online resultaat. Dit doen we door het bouwen van websites tot aan het opzetten van slimme marketing campagnes. Dit alles meten we door in ons eigen dashboard systeem. Zo laten we het internet voor ons klanten werken!
Reactie plaatsen